Nyugalom emberek: ezzel a body kittel bárki Defenderré alakíthatja a Toyotáját

2022.12.31. 06:24

Egy ESB Style nevű japán tuningműhely egészen őrült kreálmánnyal rukkolt elő: tulajdonképpen Land Rover Defenderré maszkíroztak egy belpiacos Toyota Proboxot. Az okokat nem egészen értjük.

A “TFENDER” névre keresztelt autó tényleges valójában a Tokyo Motorshown mutatkozik be február 16-án, addig is be kell érnünk néhány képpel és információval. Az első és hátsó lökhárítót, motorháztetőt és lámpakereteket érintő módosítások mellett a furcsa hibrid új üléshuzatokat és kartámaszokat, valamint megemelt felfüggesztést is kapott. A kerekeket pedig bütykös terepgumikkal szerelt CLS TC01 felnikre cserélték.

IMG 2671

A legmegdöbbentőbb azonban talán mégis az, hogy az ESB Style “CLS Fox” néven kereskedelmi forgalomba hozza az átalakító csomagot. A teljes szett ára 326 ezer japán jen, azaz nagyjából 920 000 forint lesz, amely természetesen nem tartalmazza az egész alapjául szolgáló donorautót.

A Toyota Probox egyébként hatalmas siker Japánban, mely abból is látszik, hogy 21 éve gyártják. A benzines, dízel és hibrid motorokkal, valamint akár négykerék-hajtással is rendelhető modell főleg praktikusságával vívta ki az emberek szeretetét. Létezik belőle ötszemélyes kombi és kétüléses kisteherautó kivitel is.

Forrás: ESB イーエスビー CLS