Elektromos 911-es? Na azt már nem

2023.03.15. 13:51

Hosszú évek találgatása, kitartó sejtelmei és titokzatos nürburgringi tesztelések után megérkezett a megerősített hír, valóban jön a villanyhajtással kiegészített 911-es. Oliver Blume, a Porsche vezérigazgatója a brit CAR Magazine számára adott interjút, amiben többek között kitért az érkező, 2023-as modellekre, a Cayenne fölé pozícionált, teljesen elektromos meghajtású, hétszemélyes SUV-ra is.

Blume érzékletesen mesélte az interjúban, hogy a tavaly sokat tesztelték a hibrid 911-est, aminek oda meg vissza vannak a vezetési élményétől és a vezethetőségétől. Komoly előrelépésnek tartja az elektromos meghajtással kiegészített sportautót, aminek nagy jövőt jósol.

Az nem hangzott el, hogy pontosan melyik 911-es változat kap villanymotoros kiegészítést, de valószínűleg a GT2 RS-ről van szó. Az viszont egyértelműen elhangzott, hogy még nem kell temetni a belső égésű hathengeres motort, teljesen elektromos változattal ugyanis nem terveznek, és addig tartják kínálatban a szeretett bokszert, ameddig csak lehet.