Hogy maradt ki nekem az Opel Corsa B Cabrio?

2023.05.12. 06:17

Érthetetlen, de pár nappal ezelőttig egész egyszerűen nem tudtam a britek 1998-as lehetőségéről, az Opel Corsa őrületes vászontetős verziójáról. Persze Vauxhallként és jobbkormányosan, de így is maga a tökéletesség. Sport!

FvsNw9AaMAM4Y s

Ausztráliában és Új-Zélandon viszonylag sokat süt a nap, Nagy-Britanniában pedig megmagyarázhatatlan okokból nagyon kedvelik a kabriókat. Talán sokat járnak Spanyolországba. A második generációs Opel Corsa létezik Chevrolet és Buick márkajelzéssel is, ám a nyári kalandok szempontjából nekünk a Holden és a Vauxhall verziók a lényegesek.

A kizárólag a nyomatékosnak bélyegzett 1.4-es motorral szerelt Corsa Cabrio az egyik legolcsóbb belépő volt a kabriós klubba, és csak 1998-ban lehetett kapni. Nagy kár, hogy ilyen rövid karriert futott, hiszen a keménytetős Corsa még Európában is kihúzta a huszonegyedik századig.

A jobbkormányos városi kabrió eredetét az ausztrál Holden műhelyében érdemes keresni, hiszen a Barina Cabrio eredetileg ott született, a General Motors egykori birodalmának vidám déli peremén.

A Holden katalógusából végre kiderül a lényeg is. Hat hangszóróval támogatott diszkó mód, ötsebességes manuális vagy a négysebességes automata, opcionális klíma és alufelnik. Volt jobb ajánlat 1998-ban a Holden Barina kabriónál? Aligha!

A siker alaposan dokumentált. Itt egy eredeti Sydney külsőn:

1998 Holden Barina (SB) Cabrio convertible (22311990821) (croppe

Itt pedig egy Vauxhall a londoni csúcsforgalomban:

6473091887 7a40452179 o

Magyarországon nem tudunk Vauxhall Corsa Cabrióról, de már tudjátok, mi a nyári küldetésetek.