Így fest egy 2,5 méteres nyestriasztó

2023.09.28. 15:00

Mindenki hallott már olyat, hogy melegedni térő macskát vagy más kisebb emlőst talált az autója motorterében, olyan is előfordul, hogy 70 kiló diót gyűjt az autó odvába egy-egy mókus, de 2,5 méteres boát találni tényleg nem mindennapi.

Az amerikai Myrtle Beach üdülőváros Beach Automotive nevű szervizében érte a meglepetés Tony Galli szerelőt: "Felnyitottam a motorháztetőt, és láttam, hogy ott van ez a nagy cucc. Nem tudtam, mi lehet, azt hittem, egy rongy, hogy felszívja az olajat. Aztán úgy voltam vele, hogy  »Nem, ez egy kígyó«, megböktem és megmozdult."

Az állat szakszerű eltávolítására egy helyi szakértőt, Russel Cavendert kértek meg, aki saját bevallása szerint rengeteg dolgot talált már különböző motorterekben kezdve az oposszumoktól egészen a kígyókig, de a 2,5 méteres albínó boa neki is kiemelkedő találat.

Mivel a boa kis túlzással egyetlen nagy izom, a motortérben pedig rengeteg kiálló kapaszkodó van, az eltávolításához néhány alkatrészt ki is kellett szerelni. Végül a profi noszogatásnak köszönhetően sikerült kiszabadítani az állatot, ami az emlősökhöz hasonlóan valószínűleg a motor melege miatt mászhatott az autóba.

Forrás: Road&Track