2017.12.01. 10:07

Szép napot! December elseje van, Elzák és Arnók névnapja. A nappali hőmérsékelet 4, az éjszakai -2 fok körül alakul. Ma van a magyar rádiózás napja.

A nap képe

Citroen GS Break
Citroen GS Break

TC Tavaly

Sturcz Anti összekóstolta a két nagy riválist, az E46 320i-t a Lexus IS200-zal, illetve nevető harmadiknak szerzett melléjük egy Altezza RS-t is.

A nap dala

Ma a TC-n

"Nekem úgy tűnik, a magyar emberek ingerküszöbét annak ellenére sem ütötte át a Sportsvan, hogy talán az egyik legracionálisabb Golf-változat. Régen Golf Plusnak hívták, abból elég sok volt, de a 2014-ben bemutatott Sportsvan-ből mintha még egyetlen darabot sem láttam az utcán. Ahogy a formáját elnézem, akár láthattam is, akkor sem tűnt volna fel." - Papp Tibi a felfrissített Golf Sportsvan bemutatóján járt.

TCTV Anno

Helló fényvillamos!

Elindult a hagyományos adventi "fényvillamos", vagyis egy több mint 50 éves Ganz UV típusú, 39 ezer fehér és kék fényű ledes izzóval feldíszített járat a 2-es villamos vonalán csütörtökön kora este Budapesten.

DBZOL20171130032

A "fényvillamos" november 30. és január 7. között, december 24. és 31. kivételével a 2, 14M, 19, 41, 42, 47, 49, 50, 56A, 59 és 69 jelzésű járatok vonalán közlekedik este 17 és 19 óra között. A villamoson normál díjszabás mellett lehet utazni.

Mert a soröt, az soröt

Csodás videóval tiszteleg a Petrolicious az Audi soros öthengeres legendái előtt. Hangerőt fel!

Napi KRESZ

17. Megállhat-e egy jármű a képen zöld vonallal megjelölt helyen?

a.) Ha a zebra után, a megállni tilos tábla előtt elfér a jármű, akkor igen.

b.) Nem, mert a zebra után 5 méteren belül tilos megállni.

17

A KRESZ a következőképpen fogalmaz:

„Tilos megállni kijelölt gyalogosátkelőhelyen, valamint a gyalogosátkelőhely előtt személygépkocsival, motorkerékpárral, segédmotoros kerékpárral, kerékpárral és kézikocsival 5méter, egyéb járművel 15 méter távolságon belül.” Aki figyelmesen elolvassa a meghatározást, az észre veheti, hogy csak a zebrán, és előtte tilos megállni. A mondatban nem szerepel a gyalogosátkelőhely utáni terület. Így közvetlenül zebra után nem tiltott a megállás.

A helyes válasz tehát az A.

Kerüld el a dugót!

Kellemes hétvégét kívánunk!