Így születik újjá a totálkárosra tört 7-es BMW

2017.12.08. 08:31

Szép reggelt mindenkinek december 8-án, Mária napján. A megélénkülő déli szél miatt ma enyhe időre számíthatunk, délután akár 12-13 fokra is emelkedhet a hőmérséklet. Északon borongósabb lesz az idő, köd, ködszitálás, később eső várható, este helyenként havas eső, hó is eshet. Erős kettős fronthatás érvényesül. Kávét a kézbe, indul a Hidegindító!

Arany keze van

A világ keleti felén más a szemlélet, az értékes dolgokat akkor is igyekszenek menteni, ha látszólag más esély sincs. Arthur Tussik, a feltehetően orosz karosszérialakatos Youtube-csatornát működtet, ahol a virtuóz módon helyreállított autóit mutatja be. Ez a fehér 7-es BMW a történet szerint totálkárosra tört, ám emberünk aprólékos melóval - külsőre legalábbis - eredeti állapotába hozta. Az már más kérdés, hogy egy ilyen poraiból feltámasztott autó mennyire lehet biztonságos, ha újra meg kell védeni a tulajdonosát. 

Ez most Alfa?

Nehéz eset a mindenféle piackutatások alapján meghatározni, hogy milyen reklámmal is lehet megfogni a célközönséget, az Alfa most gurított egy megkérdőjelezhetőt. A félperces, Amerikának szánt filmben valaki arról rappel (szabad verset mond?), hogy a többi SUV-hez képest mennyire különleges és izgalmas a Stelvio. A végeredmény inkább kellemetlen, mint jópofa, de valószínűleg nem engedték volna adásba, ha a készítők nem tudnák, hogy odaát ez kell a népnek. Az Alfának most szüksége van a figyelemre, hiszen a Giulia nem megy úgy, ahogy várták, viszont a hobbiterepjárójuk az arra hagyományosan fogékony amerikai piacon még lehet átütő siker.  

 Ott repül a Kamaz

A nap videója egyértelműen a Kamaz 4326-os verseny teherautóval ugrató Eduard Nyikolajev háromszoros Dakar-bajnok. A 10,5 tonnás szörnyet 1000 lóerő viszi akár 140-es tempóval, és több mint 30 centi a rugóútja. 1000 liter üzemanyagot képes magával vinni, ami sokat elmond arról, milyen iszonyatos lehet a fogyasztása. A Red Bull most összedobott egy rövid, de informatív és látványos videót egy tempós ugratásról: 

Útinform

A Hidegindító megjelnéséig az Útinform a következő híreket hozta. 

  • Az M7-es autópályán, a Letenye felé vezető oldalon a 229-es km-nél felborult egy mikrobusz. Már mindkét sávon megindult a forgalom, a sérült jármű a leállósávon vesztegel.
  • A 3-as főúton, Miskolc közelében Szikszó felé a 192-es km-nél egy személyautó és egy kistehergépjármű ütközött össze. A fél útpályát lezárták.
  • A 31-es főúton, Jászberény elkerülő szakaszán a 80-as km-nél két személyautó és egy kisteherautó ütközött össze. A főutat lezárták, a forgalmat elterelik.
  • A 442-es főúton, Szolnok repülőtérnél, a 4-es km-nél egy személyautó árokba borult. Félpályás lezárás mellett helyszínelnek.
  • Az M1-es autópályán, Hegyeshalomnál a határátkelőnél a ki- és a belépő forgalom zavartalan.

Waze!

Megerősítjük együttműködésünket a Waze-zel, vagyis a legnépszerűbb, magyar autósok tízezrei által használt, közösségi alapú útvonaltervező szolgáltatással, így a következő napoktól egyre részletesebben tájékozódhattok majd az ország bármely pontján várható forgalomról, torlódásokról, útépítésekről és persze rendőrségi jelenlétről, mindezt élőben. Jelmondatunk: még több időt az ágyban, kevesebbet a volán mögött. Nagyítsatok a térképen a környéketekre!