Gyönyörű jégszobrokká fagytak a német prémiumok

2018.01.11. 00:20

Szép reggelt január 11-én, az Ágoták, Agáták és Zsályák neve napja a mai. Itt-ott esős, de a szerdaihoz hasonlóan enyhe idő lesz ezen a csütörtökön. Ez itt alább a Totalcar reggeli hírcsokra, a Hidegindító.

Jégvarázzsá lett a parkoló

Az Euronews közölte ezt a videót tegnap Fichtelbergből. A sípályáiról ismert szászországi faluban kaptak jégpáncélt a természettől ezek az autók, aminek kialakulásához állítólag a hóesés és a hideg mellé elég volt a tartósan erős szél. A hírcsatorna honlapján azt írják, a jelenség a helyieknek is új, és amellett, hogy mindenki rácsodálkozott, az érintett autósok azért paráznak, árt-e a jég az autójuknak.

(Euronews)

Hírsaláta

  • Az Egyesült Államokat nem kíméli mostanság a természet. Amíg a Keleti-Parton egész utcányi autók fagytak bele az áradásba, a nyugati oldalon sárlavinák pusztítottak. A hosszú szárazság és az erdőtüzek után jött hirtelen sok csapadék miatt meginduló sziklás sár már tizenhárom ember halálát okozta és óriási károkat okozott az infrastruktúrában. Autóutak és garázsok kerültek méteres sár alá. Bővebben az Indexen.
2018-01-09T212531Z 2112659809 RC19F5F0F060 RTRMADP 3 USA-WEATHER
  • A 2008. évi pénzügyi válság óta először csökkent az új autók eladása az Egyesült Államokban tavaly. Az Autodata adatai szerint a tavaly értékesített új autók száma 17,2 millió volt az országban, 1,8 százalékkal kevesebb 2016-hoz képest, ugyanakkor a harmadik egymást követő évben állt 17 millió fölött az eladás. A tavaly eladott új autók átlagára 32 ezer dollár volt, ez viszont közel 10 százalékkal magasabb 2016-hoz képest. Elemzők azzal számolnak, hogy idén tovább csökken, 16,7-16,8 millió lehet az eladott új autók száma az Egyesült Államokban. Decemberben különösen rosszul alakult, 5,1 százalékkal 1 millió 596 ezerre csökkent az eladási szám. Ebben az is szerepet játszott, hogy 2016 decemberéhez képest kevesebb volt a munkanapok száma. (MTI)
  • Qashqai-t húztak ki egy gyulai csatornából szerda reggel. A Nissan Gyula központjában csúszott az Élővíz-csatornába egy közeli parkolóból. Tulajdonosa azt mondta, sebességben hagyta az autót, annak ellenére mire visszatért a parkolóba, az már a csatornában ázott, sőt, az enyhe sodrás néhány méterrel lejjebb vitte, mire megfeneklett a sekély mederben.

Rómában van egy szuper rendőrautós múzeum, tudtad?

Nekem pl. nem volt meg. A jogumi.blog.hu-n bukkant fel egy szuper tipp egy római vakációhoz. Egy rendőrségi autós múzeum, amiről kevesen tudnak, pedig olyan gyűjteménye van, hogy sok nagy veterán-gyűjtő megkönnyezné. A helyről, ahol még rendőrségi rendszámos Ferrari 250 GTE 2 + 2-t is láthatsz, itt olvashatsz:

Kerüld el a dugót

A Hidegindító zárásaként pedig tessék, a Waze jelenidejű közlekedéstérképe. Dugó- és balesetmentes utat mindenkinek!

Ennyi volt mára a Hidegindító. Rengeteg friss autós tartalomért irány a Totalcar címlapja.