Kontinens-rekordot döntött a Lexus

2004.07.02. 14:19

Észak-Déli irányban szelte át egy IS300 SportCross Európát, méghozzá rekordidő alatt. A több mint 5500 kilométeres utat, amely a norvégiai Nordkapptól a spanyol Cape Tarifáig vezet, 55 óra és 24 perc alatt tette meg a Lexus és három fős brit legénysége a Cape-to-Cape Challenge nevű verseny keretei közt. Az IS300 SportCross 31 percet vert a korábbi csúcstartóra, és több mint két órát a versenyben másodikként befutó dízelmotoros Jaguarra. A Cape-to Cape Challenge nem a hagyományos értelemben vett autóverseny, mivel itt a közlekedési szabályok - és így az érvényes sebességkorlátozás - betartásával kell célba érniük a versenyzőknek. Az egyik sofőr, Brian Laban elmondta, hogy a Nagy-Britanniába való visszatéréssel együtt összesen több mint 12 ezer kilométert tett meg az autó szinte megszakítás nélkül, és mindeközben csak tankolni kellett bele, még kisebb műszaki problémák sem adódtak.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.