Bemutatkozik az új Kia Cee’d

2009.08.11. 09:29

A Kia bejelentette, a Frankfurti Autószalonon bemutatják a felfrissített Cee'd-et, nem sokkal később pedig a forgalmazását is megkezdik.

Az Audi sztártervezője, a TT megálmodója, Peter Schreyer, egy ideje már a Kiához igazolt, a faceliftes Cee'd is az ő műve. A fotók alapján úgy tűnik, Schreyer kölcsönvett ugyan egy-két ötletet a Fordtól, sőt, talán a Peugeot-tól is, ennek ellenére egyértelműen kijelenthetjük, a Cee'd előnyére változott.

A felfrissített karosszéria mellett műszaki szempontból is változik az autó: a futómű hangolását teljesen megváltoztatták, valamint a jövőben kérhetünk stop-start rendszert Kia Cee'dünkbe, ha óvni szeretnénk a környezetet. Az új modell 25 mm-rel hosszabb, mint az elődje, utasterét alaposan átformálták és mostantól jóval több extrát rendelhetünk hozzá. Más cégek ennyi változtatás után már új modellről szoktak beszélni, ahhoz képest, hogy a Kia csak ráncfelvarrást végzett, alaposan átformálta a C'eedet.

Ami a motorokat illeti, egyelőre egyetlen újdonságról számolhatunk be: elkészült az 1,6-os dízel modernebb, ISG (takarékos) technológiával ellátott változata, melyhez új, hatsebességes kézi váltó kapcsolódik.