Elkészült az első európai Honda Jazz

2009.10.08. 10:39

Eddig csak Japánból, illetve Kínából kaptuk a Honda kisautóit, de tegnap elkészült az első helyben összeszerelt példány az angliai Swindonban.

A kisautó európai gyártásáról alig egy éve döntöttek, annak érdekében, hogy javítsák a Civic és CR-V modelleket gyártó brit üzem kihasználtságát. Egyelőre évi 20 ezer autót terveznek összeszerelni Swindonban, és ennek a mennyiségnek nagyjából a 75%-a Nagy-Britanniában is marad, és csak a maradék kerül Európa más országaiba, illetve egyéb piacokra, például Dél-Afrikába. Ezzel a mennyiséggel persze csak kis részben elégíthető ki a Jazz iránti európai kereslet – a típusból mintegy 70 ezer példányt adnak el a kontinensen – így az autók nagy részét továbbra is a Távol-Keletről szállítják.

A Honda a következő években a Jazz iránti kereslet további növekedését várja, mivel az európai autóeladásoknak egyre nagyobb részét teszik ki a B szegmensbe tartozó 4 méter körüli, elsősorban városi használatra szánt modellek.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.