Kémfotókon a Mercedes SLK prototípusa

2009.11.27. 14:10

A stuttgartiak legkisebb roadsterének utódja durván másfél év múlva érkezik, de már most is folynak a nyilvános közúti tesztelések.

A részletek nagyját még masszív álcázó elemek alá rejtették, így nem igazán derül ki, hogyan változik az orr és a hátsó rész kialakítása. Egyes feltételezések szerint ezúttal is a leggyorsabb Mercedes formatervét követi az SLK: ha a jelenlegi változat az SLR-rel mutat rokonságot, a következő SLS fazonú lesz. A méretekben nem várható jelentős változás: a Mercedesnél ügyelnek rá, hogy megmaradjon a távolság az SL és kistestvére között.

Műszaki szempontból ugyanakkor jelentős előrelépés várható. Egyrészt valószínűleg eltűnik a gyorsabb változatokból az olajkavarós automata váltó, helyette a Mercedes is dupla kuplungos hatsebességeseket használ majd. Ezen kívül a Mercedesnél is készülnek már a nagyobb turbómotorok. Az AMG kivitelbe a pletykák szerint már nem V8-as szívómotor kerül, hanem a 3,5 literes V6-os benzinmotor két turbófeltöltővel.

Az új SLK várhatóan 2011 elejére készül el, olyan időzítéssel, hogy a kabrió-szezon kezdetére leszállíthassák az első példányokat a megrendelőknek.