Tűzveszélyes Jazzeket hív vissza a Honda

2010.02.01. 10:00 Módosítva: 2010.02.01. 10:17

Az elektromos ablakemelő kapcsolója gyulladhat ki, ezért világszerte több, mint 600 ezer Jazzt rendelnek átvizsgálásra a szervizekbe.

A Honda szerint akkor válhat zárlatossá az ajtón belül elhelyezett elektromos kapcsoló, ha valamilyen okból túl nagy mennyiségű vízzel érintkezik – például ha esőben nyitva marad az ablak. Ilyenkor az elégtelen szigetelés miatt a víz rövidre zárja a kapcsolót, amely így túlmelegszik, és akár ki is gyulladhat. A hibára még tavaly év végén derült fény Dél-Afrikában, ahol egy gyermek meg is halt egy autótűzben. A visszahívás során a szervizekben utólag megerősítik a kapcsoló szigetelését egy gumiperem felerősítésével, így remélhetőleg elejét vehetik a további tüzeknek.

Összesen 646 ezer, 2002 és 2008 között gyártott jobbkormányos autóra terjed ki a visszahívási akció, az érintett tulajdonosokkal a Honda felveszi a kapcsolatot.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.