Porschékkel versenyez a Peugeot RCZ

2010.03.27. 06:15

A franciák is szerencsét próbálnak a Nürburgringen rendezett 24 órás versenyen, méghozzá a 308-as kupé változatával, amelyből az alkalomra versenygépet faragtak.

rcz200

Szó sincs persze drasztikus változtatásokról, hiszen az RCZ a szériaautók között indul. Az alap ráadásul a kétliteres dízelmotorral felszerelt változat lesz: a négyhengeres HDi motor az utcai kivitelben 163 lóerős, de néhány kisebb változtatással 200 lóerőt hoztak ki belőle. Ekkora teljesítménynövekedés még nem veszélyezteti a megbízhatóságot, és különleges módosításokat sem igényel. Ezen felül bukókeretet, állítható sportfutóművet, hatásosabb fékeket és néhány légterelőt kap az autó.

A Peugeot persze elsősorban a kategória-győzelemre hajt majd, de így sem lesz egyszerű dolga a csapatnak, hiszen egyebek között a gyári VW Scirocco versenyautókat is meg kell verniük.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.