Mercedes R osztály: a bambaság a múlté

2010.03.29. 13:31

A méregdrága batárt eddig ugyan nem sikerült megkedveltetni a közönséggel, de talán egy új arckifejezés segít.

Az R osztály a Mercedes egyik nagy mellényúlásának tűnik. Hiába próbálták hetedik üléssel és kétkerék-hajtással praktikusabbá és elérhetőbbé tenni, mégis csak egy méregdrága, ormótlan és nehézkesnek tűnő egyterű, amelynek az áráért két másik azonos használati értékű autó kapható háromágú csillag nélkül, vagy ha a feltűnés és a presztízs kell, sokféle hasonlóan nagy, de sokkal határozottabb fellépésű hobbiterepjárót találni a piacon. Eddig ráadásul kerek első fényszóróval árulták a típust, amitől úgy nézett ki, elég bamba arcot vág.

A mostani frissítéssel legalább ezt a problémát megoldották: az R osztályra új orrot faragtak, amely leginkább a C és az M osztályéra emlékeztet. Nincs benne semmi feltűnő, egyszerűen csak belesimul a többi Mercedes modell közé. A többi részleten alig változtattak, megelégedtek néhány LED-del a hátsó lámpákban és a lökhárítók átdolgozásával. Belül még ennyi sem változik, bár állítólag az R osztály is megkap néhány, a megjelenése óta kifejlesztett elektronikus szerkentyűt, például a Mercedes holttérfigyelő rendszerét.

Nem tudni, hogy a felújítás nyomán népszerűbbé válik-e az R osztály, mint eddig volt, bár az az érzésünk, ennél nagyobb változtatásokra vagy elképzelhetetlenül gáláns árleszállításra lenne szükség, ha a kényelmes utazóautónak nagyobb rajongótábort akarnának toborozni.