C3 Picasso terepes ruhában

2010.04.06. 10:34

A Citroen kis egyterűje is áldozatul esett a terepjárós külsőségek divatjának: Aircross néven mutatják be az átalakított kivitelt.

Ahogy más gyártóknál is megszokhattuk, a változtatásoknak itt sincsen semmiféle gyakorlati haszna, csupán a látványos megjelenés volt a cél. A futóművet ugyan láthatóan megemelték, de a hasmagasság növekedését el is nyeli az alumíniumszínű, fellépőt utánzó küszöbdíszítés és a mélyre lógó első lökhárító. Cserébe egész különlegesen néz ki a tető hátsó végétől egészen a motorháztető tövéig előrehozott tetősín, amely az első ajtók előtti kis ablakokat vizuálisan teljesen különválasztja az első szélvédőtől. Ezen kívül csak az autó orrát építették át, de azt alaposan: a jelvény helyére hűtőrács került, és az alsó légbeömlők méretét is alaposan megnövelték.

A külsőségeken kívül nincs érzékelhető különbség a C3 Picasso más változataihoz képest: a motor- és váltóválaszték változatlan, és összkerék-hajtás sincsen, így terepen az Aircross is épp olyan elveszett, mint kevésbé látványos megfelelői. Azt egyelőre nem tudni, hogy az autó ebben a formájában Európában is elérhető lesz-e, hiszen a fejlesztés a Citroen brazil központjának munkája, és egyelőre csak a dél-amerikai gyártás biztos.