Gyors Chevy Cruze az Irmschertől

2010.04.13. 10:30

A német tuningcég azt próbálta pótolni, ami a Chevrolet kínálatából egyelőre teljesen hiányzik: egy látványosan sportos modellváltozatot.

A GM olcsóbbik márkája Európában évek óta próbálja az autósporton keresztül reklámozni magát, de eddig teljesen hiányzott a kínálatból egy modell, amely az utcán is megvillantotta volna az élményautózás lehetőségét. Pedig biztosan össze tudnának rakni egy erősebb utcai modellt is a Daewoo fejlesztői, ha akarnának, de úgy tűnik, Dél-Koreában nem foglalkoznak a kérdéssel. Pótlólagos megoldásként az Opelhez fejlesztett tuningcsomagjairól ismert Irmschert kérte fel az európai Chevrolet központ a Cruze átalakítására.

A németek kihozták a Chevrolet szedánból, amit lehetett: az autó kapott egy 25 mm-es futóműültetést, 18 hüvelykes felniket 225-ös gumikkal és egy visszafogott motortuningot. A legegyszerűbben a kétliteres, 150 lóerős dízelmotorból lehet nagyobb teljesítményt kicsikarni, így az Irmscher szakemberei ezt vették kezelésbe. Az eredmény 186 lóerő és 466 Nm csúcsnyomaték, ami brutális aszfaltszaggatót ugyan nem csinál a Cruze-ból, de az átlagosnál egy picivel fürgébbé teszi – legalábbis erre utal a 8 másodperces gyorsulási idő 0-ról 100 km/h-ra.

Az Irmscher-féle Cruze-t a német Chevrolet-kereskedések forgalmazzák majd a gyári kivitelekkel együtt, természetesen teljes körű garanciával, arról azonban nem tudunk, hogy más európai országokban is elérhetővé tennék.