Toyotával a vulkánra

2010.04.17. 11:57

A legendás Toyota Hilux nem egyszer bizonyította, hogy valóban elpusztíthatatlan. A Top Gear agyament csapata többször próbára tette már, de mindig kifogott rajtuk a pick-up. Ezúttal egy kutatócsoport bízta az autóra az életét, hogy feljussanak az izlandi vulkánra még a kitörés előtt. Céljukat elérték, a Toyota hibátlanul teljesítette ezt a feladatot is.

Nincs szerencséje mostanában a Toyotának, csak nem szállnak le róluk a szorulós gázpedál történet miatt. Jól jön nekik most ez az apró, de látványos sztori, hogy a szó szerint nagy port felkavaró vulkánkitörés árnyékában az ő terepjárói csilloghatnak.

Az expedíciós járművek, amelyekkel műszereket juttattak fel a kutatók a kitörésre készülő vulkánra, ugyanazon a speciális felkészítésen estek át, mint a Top Gear-es Jeremy Clarkson és James May Hiluxa a mágneses északi sark meghódításához. A leglátványosabb részlet a közel egy méter átmérőjű, alacsony nyomású gumiabroncs, de azért a csörlőt sem hagyták ki a felszerelésből.

Ezzel a teljesítménnyel a Toyota legalább kicsit vakargathatja magáról a rádobált sarat, hiszen a fotók tanúsága szerint valóban szélsőséges körülmények között álltak helyt a Hiluxok. Azon pedig érdemes elgondolkodni, hogy a terepjáró fogalom újabban milyen modelleken tükröz valódi tartalmat, ha egy pick-up a legalkalmasabb jármű a vulkánmászásra.