Hyundai Elantra, kéne

2010.04.30. 13:20

Dél-Koreában, a Busani Autószalonon mutatta be a Hyundai az új, teljesen átszabott, szép és takarékos Elantrát.

Négyajtós kupét gyúrt a Hyundai az Elantrából, melyet Avante néven is forgalmaznak. Az új Hyundai dizájnja némileg hasonlít a Honda Civicéhez, de az aktuális Ford Mondeóból is visszaköszön egy-egy részlet. Bár nem lett forradalmi a formája, az új modell kifejezetten jól mutat a képeken, remélhetőleg a valóságban sem lesz másként.

Sajnos az utastérről egyelőre nincsenek fotóink; a Hyundai azt állítja, olyan kiegészítőket kínál az új Elantra, amiket más kompakt kocsikban nem nagyon találunk. A koreaiak a hátsó ülésfűtést, a hangulatfényt és a színes TFT LCD kijelzőt emelték ki az extrák közül.

Az Elantra motorházteteje alatt egy 140 lóerős, 1,6 literes, közvetlen befecskendezéses benzinmotor dolgozik, melynek 167 Nm a csúcsnyomatéka. A motorhoz hatsebességes automata váltó kapcsolódik, melynek köszönhetően az Elantra a gyártó szerint tíz százalékkal kevesebbet fogyaszt a riválisoknál.

Az értékesítés Koreában már 2010 második felében megkezdődik, de a világ többi részén sem kell sokat várni az új Hyundaira.