Lyukas fékcsövek és lángra kapó ajtók a Chryslernél

2010.06.09. 07:13

Összesen mintegy 700 ezer autó visszahívását jelentette be a detroiti gyártó: három típuscsalád három különböző típushibáját hozták nyilvánosságra egy időben.

A Jeep Wranglerből rendelik vissza a szakszervizekbe a legtöbbet, 288 ezer 2006 és 2010 között gyártott példányt. Ezekben az autókban a fékcsövet vezették rossz helyen, így más alkatrészekhez dörzsölődve kilyukadhat, elengedve a fékfolyadékot az egyik fékkörből. Az autók nagyrészt persze Észak-Amerikában futnak, de mintegy 41 ezer autót a világ más részein – egyebek közt Európában – adtak el.

A Chrysler egyterűiből – a Dodge Caravanból, illetve a Chrysler Voyagerből és Town & Countryból – egy másik hiba miatt hív vissza a gyártó 284 ezer példányt. Itt az egyik ajtó vezetékei hajlamosak elnyíródni, ami zárlatot okozhat, így akár lángra is kaphat a vezetékezés, meggyújtva az egész autót. Az érintett 2008-as és 2009-es modellek közül mintegy 14 800 példányt adtak el Észak-Amerikán kívül. A harmadik akcióról korábban már beszámoltunk, ezt a CTS beragadásra hajlamos gázpedáljai miatt kellett elrendelni, bő 34 ezer autónál.