Jönnek az Abarth Alfák?

2010.06.29. 17:06

A Fiat házi tuningmárkája kiterjesztené a tevékenységét a vállalatcsoport más márkáira is: gyári tuningkészleteket adnának ki az Alfa Romeo egyes típusai számára.

„A márka olyan jól szerepel, hogy érdemes kiterjeszteni a tevékenységünket” – mondta Antonio Labate, az Abarth igazgatója. A modell alighanem ugyanaz volna, mint a Fiat esetében, azaz az Abarth változatokat csak bizonyos Fiat-kereskedésekben lehetne beszerezni, jelentős felárral. Az Abarth eddigi története során Alfa Romeók átalakításával még nem foglalkozott – az ősidőkben a Fiat mellett Simca, illetve egy ízben Porsche-alapokra építettek autót –, mivel az Alfa Romeo maga gondoskodott a gyors változatokról.

Arról egyelőre nem tudni, hogy mely Alfa modelleket venné kezelésbe az Abarth, de úgy tudjuk, Labate azokat a modelleket – például a Mitót – nem vonná be a programba, amelyekből már készült gyári sportváltozat. A Giulietta és a később érkező újdonságok, így a 159-es és a Spyder utódja azonban már viselheti a skorpiót a négylevelű lóhere helyett, ahogy a Dodge-alapokra épülő, később érkező nagykocsik is.

Az Abarth egyelőre kétféle Fiatot alakít át, a Puntót és az 500-ast. Ezekből tavaly mintegy 22 ezer példány fogyott, annak ellenére, hogy csak néhány kiválasztott piacon érhető el a márka – itthon például hivatalosan nem kaphatók a Fiatok Abarth változatai.