Ezreket spórolhat egy pohár vízzel

2010.07.25. 07:47

glass-of-water

Ezen a néven indított kampányt a Toyota az üzemanyag felhasználás csökkentése érdekében: fizikailag természetesen nem kell a műszerfalra helyezni a telitöltött poharat – elég, ha odaképzeljük.

A játékba bárki beszállhat, aki regisztrál az Egy pohár víz honlapon – a részvételhez nem szükséges, hogy autónk Toyota legyen.

A játék alapötlete annyi csupán, hogyha teoretikusan egy pohár vizet helyeznénk a személyautók műszerfalára, a kiloccsanást megelőzendő óvatos közlekedés átlagosan tíz százalékkal csökkentené a járművek üzemanyag fogyasztását. A Toyota természetesen senkit nem kér arra, hogy valóban vízzel öblögesse autója szellőzőrostélyait: elég, ha a játékosok odaképzelik a poharat, vagy ami még jobb, telepítik iPhone telefonjukra az Egy pohár víz alkalmazást.

Az iPhone ugyanis a telefonra ható gyorsulási erők mérése képes, így a virtuális kis pohárban ugyanúgy zötykölődhet majd a víz, mintha valóban ott lenne.

Nyomja puhán a gázt a piros lámpánál, ne forgassa tiltásba a motort csak azért, hogy a másik sávban keletkezett kis lukat be tudja tömni a kocsi oszlopban, tartson normális követési távolságot, satöbbi. Ebből fog összejönni a tíz százalék.