Kombi készül a Fiat 500-asból

2010.07.29. 14:53

Az olaszok ugyanúgy próbálják meglovagolni az 500-as sikerét, mint a BMW a Miniét: a választék bővítésével. Így a közeljövőben újabb változatokkal állnak elő az Abarth és a vászontetős C után.

500k

A legújabb pletykák szerint az egyik ilyen változat az egykori Giardiniera szellemi utódja lesz. Az apró, még mindig háromajtós kombinak hasonló szerepet szánnak, mint a Mini a Countrymannek: azokat célozzák vele, akik csak azért nem vesznek 500-ast, mert keveslik a használati értékét. Az új kivitel állítólag vagy 25 centiméterrel lesz hosszabb, mint a jelenleg kapható, ami részint nagyobb hátsó lábteret, részint tágasabb csomagtartót jelent. A modern Giardiniera azonban így sem lesz hosszabb 3,8 méternél, azaz jóval kisebb marad, mint az aktuális Punto.

Ha igazak a hírek, már jövőre piacra dobják az 500-as kombit, de nem ez lesz az utolsó újdonság a retro kisautó alapjain. Várható egy egyterű kivitel is, még magasabb és még hosszabb karosszériával, amely már az Opel Meriva és a Renault Modus vadászterületét fenyegetheti, ez azonban aligha érkezik meg 2012 előtt.