A menő 2,2 milliárdért vesz Aston Martint

2010.08.21. 09:39

Nincsenek tízmilliói a bankban, játszani? Akkor aligha ha hallott már a Star Electric France Car-ról. A francia cég főprofilja eddig olyan elektromos golfautók gyártása volt, melyek Hammerekre, Lamborghinikre, Bentley-kre hasonlítottak. Miután ezzel már vastagra keresték magukat, új kihívás gyanánt királyoknak, elnököknek szánt különleges luxusautók építésébe vágtak bele. Most megint váltanak: legújabb projektjükben nyolc darab teljesen egyedi Aston Martin sportautót fognak legyártani.

A Super Sport Limited Edition eleje leginkább a DB-9-hez lesz hasonlatos. Hogy könnyű is legyen, az összes borító elem karbonból készül majd, de lesz hangulatkeltő sirályszárny is, meg bordát roppantó Recaro versenyülések.

A középmotoros sportkocsiba egy ikerturbós, ötezer-négyszáz köbcentis V8-as benzinmotort szerelnek, mely várhatóan 950 lóerős teljesítményre lesz képes. Összesen nyolc darabot gyártanak az extrém drága ritkaságból, az árcédula 7,5 millió eurós, azaz közel 2,25 milliárd forintos összegről szól.

A leendő tulajdonos a belső tér és a fényezés színét is kiválaszthatja, de minden színből csak egyetlen autó készül majd. Az első Super Sport modell, egy égszínkék már a cég hangárában várja leendő gazdáját. Kipróbálható, megvásárolható.