Hyundai RB: formás szedán, nekünk

2010.08.26. 14:04

Moszkvában leplezték le a négyajtós tanulmányt, amely alighanem az Accent megfelelője lesz Európában.

Az RB egyelőre tanulmányautó státusban van, de nincs rajta semmi, ami miatt ne kerülhetne akár holnaptól gyártásba. A karosszéria nagyrészben azonos az Accent, illetve Verna néven már bemutatott szedánéval, csak az elejét alakították át, méghozzá az európai piacon kapható Hyundai modellek stílusában. Itt is felbukkan a jellegzetes, hatszögletű hűtőmaszkkontúr, a hátrahúzott fényszórókkal, akár az ix35-ösön, ami jóval barátságosabbá teszi a kompakt szedán fellépését, mint az Amerikában és Dél-Koreában kínált változatokét. Műszaki szempontból persze semmi újat nem mutat az RB, a jól ismert 1,4 literes 107 lóerős és az 1,6 literes, 124 lóerős Gamma benzinmotorok közül választhatnak majd a vásárlók.

Az oroszországi premier persze nem véletlen, a típust ugyanis Szentpétervárott gyártják majd 2011 januárjától, a piaci bevezetés pedig tavasszal kezdődhet. Valószínű, hogy Kelet-Európába is innen szállítanak majd négyajtósokat azokba az országokba, ahol a szedán karosszéria még mindig népszerű a kompakt kategóriában – azaz alighanem Magyarországra is.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.