Fittipaldival tér vissza az Omega

2010.09.02. 13:40

A Formula 1 egykori legendás alakja, a kétszeres világbajnok a nevét adta a GM luxusautójához.

Az Opel Európában már rég lemondott arról, hogy a legnagyobb luxusautók piacát meghódítsa: az Omega hét éve nem kapható, és nem is valószínű, hogy visszatér, annak ellenére sem, hogy a General Motorsnak volna megfelelő autója az utódlásra. Nem így Brazíliában, ahol a GM helyi leányvállalata újra beveti a Chevrolet Omegát. Ez lényegében az Ausztráliában gyártott Holden Commodore Chevrolet jelvényes változata, 3,6 literes, alkohol-benzin keverékkel is működő V6-os motorral.

De hogy jön ide Emerson Fittipaldi? A 64 éves pilóta 40 évvel ezelőtt szerezte meg első F1-es világbajnoki címét, és ezt kihasználva a Chevrolet Omega első, 600 példányos sorozatát Omega Fittipaldi néven dobják piacra. Valószínűleg kiváló reklámfogás ez Brazíliában, hiszen Emerson ma is nemzeti hősnek számít Brazíliában – így talán könnyebb lesz rákapatni a módosabb brazilokat az új nagykocsira. A reklámnak persze szerves része néhány vad kör, Fittipaldival az Omega volánjánál, ahogy ez a fotósorozaton is látható.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.