Sötét dolgot főz a BMW

2010.09.09. 08:14

Egy fura, fekete prototípus képei jelentek meg egy, a bajor gyártó által bejegyzett oldalon.

Az autó láthatóan a hatos BMW alapjaira épül, az orra viszont olyan, mint a Vision EfficientDynamics tanulmányé. Az autó érdekessége – a fura öszvér-karosszérián kívül – a futómű környékén keresendő. Elöl-hátul szélesítettek a nyomtávon, és hatalmas felnikre szerelt, alacsony profilú, de viszonylag keskeny abroncsok kerültek az autóra. A felniket takaró lemezek szolgálhatják egyszerűen a légellenállás csökkentését, de akár az is elképzelhető, hogy valami szokatlan rejtőzik mögöttük, például kerékagy-villanymotorok. Az EfficientDynamicsban, amelyet tavaly ilyenkor lepleztek le, a BMW kísérleti, konnektoros hibridhajtása dolgozott egy 1,5 literes, háromhengeres dízelmotorral és két 139 lóerős villanymotorral.

Több mint valószínű, hogy ezúttal is valamiféle speciális hajtóanyagú vagy hajtásláncú prototípusról van szó, amelyet a Párizsi Autószalonon lepleznek majd le, valamivel fényképbarátabb festéssel.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.