Kupé lett a Porsche Cayenne-ből

2010.09.24. 17:31

A rövidített, háromajtós karosszéria meglepően jól áll a Porsche SUV-nak – a képeken szinte elfeledteti, milyen hatalmas egy batárt nézegetünk.

A Cayenne kupé ötletét nem a gyáriak valósították meg, sőt, még csak nem is valamelyik német tuningcég – a Merdad nevű kis műhely Nagy-Britanniában működik. Innen próbálják sikerre vinni a luxusterepjáró háromajtós változatát, amely az átalakítások után nem csak a család szállítására, de az épített utak elhagyására is maximálisan alkalmatlanná válik. A hivatalosan Cayenne 902 Coupénak nevezett járműre ugyanis gigászi felnik kerülnek kétujjnyi magas gumiabroncsokkal, aminek a durva motortuning az oka: a leggyengébb változat 550, a legerősebb 750 lóerős, azaz az autóval simán elérhető a 300 km/h – ekkora sebességnél a bő kéttonnás vas pedig csak így tartható stabilan az úton. A legerősebb változat egyébként 4,4 másodperc alatt gyorsul 100 km/h-ra, azaz néhány szupersportkocsitól eltekintve bármit állva hagy.

A 902-es premierjét november közepén tartják – az pedig, hogy milyen mennyiség készül majd és mikortól, elsősorban a komolyabb érdeklődők számától függ.