A Mazda tanulna a Volkswagentől

2010.11.19. 11:19

A japán cég fejlesztési igazgatója szerint minőségben a német rivális szintjének elérése a cél. Peter Birtwhistle azt mondja, elsősorban a belső terek anyagain és összeszerelési minőségén kellene javítaniuk.

A meglepően őszinte nyilatkozatot az után tette a szakember, miután a felújított Mazda 2 számtalan kritikát kapott a belső tér kialakítása miatt. „Ha beülünk egy VW Polóba, szinte tapinthatjuk a minőséget” – mondta Birtwhistle, majd hozzátette, azt tűzték ki célul, hogy a Mazdákban is hasonló érzés fogja el a sofőrt és az utasokat. Az persze kétségtelen, hogy a jobb anyagok több pénzbe kerülnek majd. Azt a fejlesztési igazgató is elismerte, mindenképp kompromisszumot kell kötniük, ha nem akarják feladni a versenyképességüket, de úgy véli, bőven van lehetőség a minőségérzet javítására.

Valószínűleg nem véletlen, hogy Birtwhistle épp a VW Polót említette: a német kisautó eddig Japánban kapta pályafutása talán legnagyobb elismerését azzal, hogy minimális különbséggel szorult a második helyre a helyi Év Autója választáson, és az Év Importautójának választották.