A kis Mercikre is rástartol az AMG

2010.11.23. 06:18

A gyári tuningguruk eddig elhanyagolták a C osztálynál kisebb modelleket a Mercedes palettáján, de úgy hallani, nem lesz ez mindig így.

Az AMG-nek eddig nem volt nagyon komplikált a dolga: amibe belefért az aktuális V8-asuk, abba beszerelték és hozzáigazították a többi főegységet. Az A és a B osztály ennek megfelelően kiesett a szórásból, hiszen sem a 6,3, sem az 5,5 literes nyolchengeres nem férne be a kis Mercik motorházába, de talán még az utastérbe sem. A Los Angeles Auto Show-n azonban útjára indult a pletyka, amely szerint rövidesen változik a helyzet. Maga az AMG főnöke, Ola Kaellenius beszélt róla, hogy bár eddig nem nyúltak a C osztálynál kisebb autókhoz, ez rövidesen megváltozhat.

Mindez talán összefügg azzal, hogy a kis Mercedeseknek sokkal komolyabb szerepet szánnak a jövőben, mint amit eddig betöltöttek a cég kínálatában. Több változat lesz, mint manapság, többek között kevésbé egyterűalkatúak is, amelyek felvehetik a versenyt az Audi A3-assal, illetve az egyes BMW-vel. Így viszont adódik a versenyhelyzet az 1-es M változatával és az Audi S3-assal, és nyilván ennek a kihívásnak próbálnak majd megfelelni az AMG szakemberei.