A Volkswagen megint Japánban terjeszkedne

2011.04.14. 17:23

A GM által hagyott űrt most legalább részben a VW csoport töltheti ki, hisz a Suzuki után az amerikaiak egy másik egykori partnerére is szemet vetettek.

Az újabb kiszemelt az Isuzu, amely a személyautók piacáról ugyan évtizedekkel ezelőtt kivonult, sőt, terepjáró-gyártását is leépítette, miután az ezredforduló után az Axiom csúnyán megbukott Észak-Amerikában, de a teherautó-gyártásból máig jól megél. Az üzletbe egyes források szerint az MAN-t is bevonnák, amelyet szintén Wolfsburgból irányítanak, ami egyfelől utat nyitna a japánoknak Európa felé, de egyben a német teherautók is új piacokon hódíthatnának a Távol-Keleten, ahol az Isuzu hagyományosan igen erős.

A Volkswagen egyelőre tagad, ami érthető is: ha valóban folynak tárgyalások, azokat mindenképp titokban kell tartani, már csak azért is, mert az Isuzu 6%-át birtokló Toyotával is meg kell egyezniük a németeknek, mielőtt bármit nyilvánosságra hoznának.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.