Tűzokádó furgon a Volkswagentől

2011.04.15. 19:07

A birminghami haszonjármű-kiállításon mutatták be a Volkswagen 2011-es sablonarcával bámuló Caddy versenyváltozatát – hol is jutna eszébe a teherautós részlegnek, hogy dobozos áruszállítóból faragjanak pályaautót, ha nem Angliában?

Hogy eredményesen szerepelhessen a személyautók között, persze teljesen át kellett alakítani a furgont. A becsövezett kasztni alá még a Golf soklengőkaros hátsó futóművét is betuszkolták, hogy a hatsebességes váltó elé befogott 270 lóerős kétliteres benzines teljesítményét hatékonyan ki tudják használni a pályán. A porig ültetett, 18 colos kerekeken trónoló, nagy fékes Caddy eredeti feladatára persze tökéletesen alkalmatlan, viszont nagy népszerűségnek örvend a nézők között.

Hét éve találták ki a marketig-geget az angol haszon-VW divíziónál, hogy dobozos autót indítanak a Volkswagen Racing Cupban. Azóta ugyan egyetlen győzelmet sem sikerült összehozniuk, viszont rendszeresen végeznek a dobogón, ami nem is rossz eredmény a nyilvánvaló hendikeppel induló furgontól.