Kis egyterű jön a Zastavától

2011.07.20. 10:55

Elég sokféle elképzelést hallottunk már arról, hogy mit is kezd majd a Fiat a Zastava üzemmel. Megéri foglalkozni vele, hisz ott a képzett és olcsó munkaerő, és a gépek is egész korszerűek - most úgy néz ki, egy kis egyterű készülhet a szerb gyártelepen.

Magáról az autóról csak annyit tudunk, hogy lényegében a Fiat Idea-Lancia Musa páros utódjáról van szó, amely azonban elődeinél valamivel nagyobb lenne. Így a Dodge-tól átvett Fiat Freemonttal együtt szépen lefedné a nagyterű családi autók iránti igényeket. A koncepción is változtatnak egy keveset, annak érdekében, hogy az új modell valamivel sikeresebb, keresettebb modell legyen, mint az Idea volt. Ezért a tervezők a hírek szerint afféle átmeneti járművet - angolszáz szóhasználattal élve crossovert - terveznek, amely nem csak a Fiat vagy a Lancia kínálatában volna használható, de adott esetben a Dodge vagy a Jeep is bemutathatná Észak-Amerikában saját modellként.

Ha minden igaz, a Fiat tervezői már a munka vége felé járnak: 2012 tavaszára várható a bemutató, így a forgalmazás beindítására is sor kerülhet még a jövő év során.