A magyar Mercedes, ünneplőben

2012.02.09. 06:09

A B osztályt nem utánozhatatlan eleganciája miatt fogja megszeretni a közönség, ez már most is látszik, de ettől még meg lehet próbálni tompítani a célszerű forma esetlenségén. A Brabus épp ezzel próbálkozik a típus első tuningkészletének bemutatásakor.

A német tuningcég egyelőre nem piszkálta a jórészt ismeretlen motorválasztékot – ami nem jelenti, hogy később sem fogja – inkább arra koncentrált, hogy emészthetővé tegye a B osztály megjelenését. Az egyterű formát egyebek közt a kis kerekek miatt érezni valahogy ügyetlennek, amin nem volt nehéz segíteni. Az autó 19 hüvelykes felniket kapott, amitől egyből jobb az összhatás, bár az, hogy előre 225/35-ös, hátulra viszont 255/30-as gumik kerülnek egy elsőkerék-hajtású autóra, szintén kizárólag esztétikai szempontokkal magyarázható.

A kerekek cseréjén kívül egy 3 centiméteres ültetéssel, valamivel agresszívebb hatást keltő lökhárítókkal és négy kipufogóvéggel igyekeztek dögösebbé tenni a B osztályt, de az az érzésünk, a legtöbbet minden erőfeszítés ellenére a fekete fényezés segített, amely masszív, tömbszerű árnyékot csinál a családi Mercedesből, így a részletek is elvesznek.