A következő Batmobile – egy Kia?

2012.10.11. 14:27

A Batman egyik legfontosabb kelléke – a kosztümön és a mindenre alkalmas szerszámövön kívül – a sugárhajtású szuperautó. Végülis egy szuperhős mégsem járhat valami szürke tömegautóval. Vagy mégis? A Kia most bemutatta az Optima gothami változatát.

A nagy Kia nem rossz gép, de mégiscsak nehéz elképzelni, hogy hogyan passzolna Gotham City sötét világába. A tervezők mégis megpróbálták hozzáigazítani a Batman-arculathoz: matt fekete fényezést kapott fényes fekete denevér-díszítéssel, amely a hűtőmaszk közepén is megismétlődik. A lámpák háttere is fekete, de a helyetjelző sárgásan dereng, sőt, ugyanilyen színű fény szűrődik ki az autó alól is. Ami a sok feketében nem igazán látszik, az az, hogy komolyan meg is tuningolták az Optimát: leültették a futóművét, 20 hüvelykes felniket szereltek rá, és a fékrendszert is lecserélték a Ksport nagyobb teljesítményű készletére.

Arra persze nem vennénk mérget, hogy a következő Batman filmben is megjelenhet a talpig fekete Kia, de a DC Comics áldását adta a projektre, sőt, felhasználják egy jótékonysági kampányhoz is. A Mi is lehetünk hősök kampány célja, hogy pénzt gyűjtsön Afrika éhező tömegeinek élelmezésére. E nemes cél elérésében fog segédkezni a Bat-Kia.