Kiszivárgott fotókon az új RAV4

2012.11.26. 17:45

Volt idő – több mint egy évtizede – amikor a RAV4 tarolt világszerte, hisz más nemigen kínált hasonló gépet. A terepjáró jó tulajdonságait kínálta, azok hátrányai nélkül, így hamar népszerű lett, ám manapság már túl sokan kínálnak hasonlót. A Toyota modellje viszont sokat vesztett jellegzetes bájából az elmúlt két modellváltás során, így ma már csak egy a sok hobbiterepjáró közül.

A Toyota azonban már kész a negyedik generációval, amelyet Los Angelesben mutatnak be a hét végén. Egyelőre csupán néhány katalógus-fotó szivárgott ki, így korai még véleményt alkotni az autóról, annyi azonban már most világos, hogy az új Auris hűtőmaszk-sablonját használták itt is. Az autó orrán a lámpákkal együtt egyetlen sávot alkotó hűtőrácsot, és alatta a nagy trapéz-légbeömlőt láthatóan új arculata központi elemének szánja a Toyota.

A műszaki részleteket egyelőre nem ismerjük, de valószínű, hogy a benzinmotor-választék nem változik jelentősen. Az viszont szinte biztos, hogy ez lesz az egyik olyan új Toyota, amelybe már BMW dízelmotort építenek a saját fejlesztésű D4-D-k helyett, amelyeket nem fejleszt tovább a cég. Természetesen várható egy hibrid kivitel bemutatása is, már az új, Li-ion akkumulátoros benzin-elektromos hajtással.

Nem csoda, hogy a Toyota Los Angelest választotta a bemutató helyszínéül, hisz Észak-Amerika most sokkal jobb piacnak tűnik a japánok számára, mint akár Japán, akár Európa vagy Kína. Mifelénk valószínűleg jövő tavasszal mutatják be az új RAV4-est, és a hírek szerint a forgalmazás is megkezdődik még 2013 első felében.