Képeken az Octavia sportváltozata

2012.12.14. 18:04

Az új Octavia bemutatója a Skodára irányítja a figyelmet – nem csoda, hogy megszellőztették a sportváltozatot is. Egyelőre viszonylag gyenge minőségű fotók jelentek meg a cseh szaksajtóban, de az időzítés nyilván nem véletlen.

Az új RS-en is a szokásos trükköket vetették be a tervezők, hogy agresszívebbnek tűnjön a forma. Elöl nagy légbeömlők, oldalt hatalmas alufelnik, hátul visszafogott légterelő, diffúzor és két kipufogóvég jelzi, hogy a csúcs-Octaviát látjuk. Hogy mindez ne csak üres felvágás legyen, arról a kétliteres TSI turbómotor legújabb változata gondoskodik. Ha igaz a pletyka, az Octavia RS erősebb lesz, mint a Golf GTI ugyanezzel a blokkal: a csúcsteljesítménye 250 lóerő lesz, bár biztosat egyelőre csak a gyári mérnökök tudnak.

Valószínű, hogy a Skoda nem rejtegeti sokáig az Octavia RS-t sem: a hivatalos bemutatót a 2013-as Genfi Autószalonig biztosan megtartják, és a forgalmazás is megkezdődhet még jövő nyáron.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.