Jön az új magyar Audi

2013.03.14. 18:21

Lassan átláthatatlan méreteket ölt a kínálat bővítése a prémium-gyártóknál, de ebből most Magyarország is profitálhat. A Mercedes után az Audi is nálunk gyártja majd új négyajtós kompaktját. A VW Jetta méretű szedán Győrben készül majd Európa számára, a bemutatót mégsem itt tartják, hanem Kínában.

Az Audi persze semmit nem bízott a véletlenre, a hetes Golf alapjaként is használt MQB padlólemezre épített modellt korábban már kiállította az autót tanulmányként. Így lehet róla elképzelésünk, hoy milyen lesz az autó, legfeljebb a gigantikus alufelnik és némi króm hiányzik majd a szériaváltozatról. A premiert április végén tartják Sanghajban, ami nyilván nem véletlen: Kína most az Audi talán legnagyobb piaca, és egy ilyen kompakt szedán komoly sikerre számíthat a távol-keleti országban, ahol még mindig a külön csomagtartó a divat, és nem a lépcsős hát.

Műszaki szempontból nem várható nagy meglepetés: nem csak a padlólemez, a motorválaszték is a szabvány VW palettáról érkezik. Negyhengeres benzines és dízelüzemű turbómotorokkal érkezik a típus, akár a három- vagy az ötajtós A3-as. Az ördög persze a részletekben lakik, így legkorábban a premieren alkothatunk teljesebb képet az A3 szedánról, de úgy néz ki, erre lesz is módunk, hisz mi is jelen leszünk Sanghajban.