Veszélyes lehet a Nissan Micra?

2013.05.23. 18:09

A Nissan összesen 841 ezer Micra és March kisautót hív vissza világszerte, mivel előfordul, hogy a kormánykereket nem rögzítették megfelelően. A japán gyártó szerint legrosszabb esetben a kormánykerék teljesen megszűnhet működni, bár ez nyilván nem túl gyakori eset.

A kérdéses, 2002 és 2006 között gyártott Micráknál előfordulhat, hogy a kormánykereket rögzítő csavart nem húzták meg kellőképp, így az lelazulhat. Ez persze nem gyakori, és a kormány holtjátékából nagyon könnyű észrevenni, hogy valami nem stimmel, de a biztonság kedvéért minden érintett járművet visszahívnak. A hiba elhárítása a márkaszervizekben állítólag mintegy 40 percet vesz igénybe, és viszonylag egyszerű: a kormánykerék rögzítésének vizsgálata után vagy meghúzzák és biztosítják a rögzítő csavart, vagy rosszabb esetben a kormánykereket is kicserélik.

Az akció minden lényeges piacra kiterjed, ahol a típust forgalmazták, beleértve Japánt, Európát, Ázsiát, Óceániát, Afrikát, Latin-Amerikát és a Közel-Keletet. A hazai importőr tájékoztatása szerint 5900 autót érint az akció, amely itthon júniusban indul. A tulajdonosokat természetesen értesítik a visszahívás részleteiről, amely teljesen ingyenes.