2013.07.24. 18:52

Egy holland autós portálon megjelentek a BMW i3 gyári fotói. Nem tudni, hogy szándékolt, gyári kiszivárogtatásról van e szó, mindenesetre a képek nagy valószínűséggel már a szériagyártásba szánt változatot mutatják.

A BMW július 29-én tartja a régóta várt i3-as sajtóbemutatóját. A kis villanyos árát a hét elején tudtuk meg, technikai részletei egy ideje ismertek, a gyári galériából pedig már a végleges forma is nyilvános. A fotókon látottak szinte megegyeznek a három hete mutatott szabadalmi ábrákkal, de az ellentétes irányba nyíló ajtók újak. Talán ezért, talán csak dizájnelemként volt szükség a megtörő övvonalra, de várhatóan ez lesz az autó egyik leginkább egyedi eleme.

Újdonság a belső, amit utoljára a koncepción láttunk. Itt az egyetlen közös vonás azzal, hogy megtartotta futurisztikus jellegét, de a korábban mutatottnál messze fapadosabb lett. A bőrözésnek és a számtalan dizájnmegoldásnak nyoma sincs, és egy tízmilliós villanyoshoz képest nagyon egyszerűnek tűnik az eredmény.

Noha kevés titok maradt a BMW első sorozatgyártásba szánt elektromosáról, továbbra is várjuk a Frankfurti Autószalont, ahol a modell hivatalos bemutatóját tartják a bajorok. Az i3 forgalmazása nem sokkal ez után, még az idén indul.