Villámgyors Mecedes CLA-k

2013.09.04. 14:07

A CLA formája eleve sportosságot sugall, és most bemutatnak két olyan változatot, amelyekkel valóban nagyon gyorsan lehet majd haladni. A új utcai modell, a CLA 250 Sports mellett a CLA 45 AMG versenyváltozata is elkészült.

Egyelőre csak néhány kép látott napvilágot az autókról, így a részletekkel kapcsolatban legfeljebb találgatni tudunk. A CLA 45 AMG már utcai kivitelben is kivételesen erős – kétliteres, négyhengeres benzinmotorjából 354 lóerőt csikartak ki – de a versenygép valószínűleg még ennél is erősebb lesz. Ami viszont látható, az a szélesített, ültetett versenyfutómű, a verseny-terhelésre méretezett fékek, a lecsupaszított, becsövezett belső és a légterelők tömkelege, amely az autóra került. Az autó jó eséllyel egy kupasorozat alapjául szolgál majd, bár az sem kizárható, hogy valamelyik nemzetközi versenykategória szabályainak is megfelel majd.

A CLA 250 Sports sokkal szélesebb közönségnek készül. Azokat célozza, akik gyors CLA-t szeretnének, de nem szeretnének lemondani a köznapi használhatóságról sem. A 250-esbe várhatóan a kétliteres turbómotor 208 lóerős változata kerül, a gyengébb változatokénál feszesebb hangolású futóművel és nagyobb teljesítményű fékekkel. Így az autó látványra nem is különbözik nagyon a többi CLA-tól, csak néhány apróság – a szokásosnál nagyobb felnik, a lökhárítók és a belső tér kialakítása – árulkodik róla, hogy ez a leggyorsabb, még nem AMG tuningos kivitel.

A jövő héten, a Frankfurti Autószalonon nyilván többet is megtudhatunk majd a két járműről, hisz az élő bemutatót ott tartja a Mercedes.