Képeken a Dacia Duster pick-up

2013.12.18. 12:38

A Daciának már volt egy platós modellje az előző Logan alapjain, de a modellváltás során ez is kikerült a kínálatból, méghozzá utód nélkül. A képeken látható modell lehetne a következő gyári Dacia pick-up, de úgy hallani, csupán egy kisebb sorozat – néhány száz példány – készül majd.

Meglepő, mennyire kellemes jelenség a Duster platós változata, különösen úgy, hogy a hírek szerint nem is teljesen gyári modell. A román szaksajtó szerint a Romturingia nevű karosszériaépítő cég munkája, amely egyébként is Dacia átépítésekből él – elsősorban mentőautókat, és hasonló speciális járműveket gyártanak a román márka modelljeiből. A pick-up állítólag egy nagy helyi flottamegrendelő igényei alapján készültek, amely jó terepjáró képességekkel rendelkező platós modellt szeretett volna. A karosszériaépítő állítólag kapott némi gyári segítséget is a Renault helyi fejlesztőrészlegétől, az RTR-től, talán ezért is kelt ennyire profi hatást a végeredmény. Pedig az adatok alapján egész hasznosnak tűnik a teher-Duster: a hasznos terhelhetősége 400 kilogramm, a plató hossza pedig 1,7 méter. Az összkerék-hajtás ráadásul tisztességes terepjáró képességet ígér.

Egyelőre nem tudni, hogy a Dacia tervezi-e újabb gyári pick-up bemutatását, de ha igen, akkor sem túl valószínű, hogy épp a Dustert választanák alapul – sokkal esélyesebb jelölt a Logan, vagy akár a Dokker.