Ötvenezer Dacia a brit utakon

2015.05.10. 16:57

Két és fél év se kellett, hogy a keleti olcsóság célt érjen nagyon nyugaton: eladta ötvenezredik autóját a Dacia Nagy-Britanniában.

Idén tizenhat éve, hogy a Renault átvette a kontrollt a Dacia felett, és lassan letisztul végre, mire elég a márka nyugaton. Hátterét ismerve nem meglepő, hogy továbbra is Franciaország a Dacia legnagyobb piaca, az viszont már inkább érdekes, hogy a britek is egészen rákaptak az elmúlt két évben. 2013 januárjában indult a román gyökerű márka forgalmazása a szigetországban, ahol sokszor a megdöbbentően olcsó jelzővel illetik. Érthető: 5995 fontos (2,4 millió forint) indulóárával a Sandero jelenleg az egyik legolcsóbban elérhető új autó arrafelé. Az olcsóságra pedig volt igény: 16 ezer 834 darabos értékesítésével a Sandero Stepway fogyott legjobban ebben a huszonkilenc hónapban, míg a Duster kevéssel lemaradva,16 541-es eladási számaival a második lett.

Az ötvenezredik Nagy-Britanniában értékesített Dacia egyébiránt egy dízelmotoros, Khaki fényezésű Duster volt.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.