Retinagyilkos az új Brabus G osztály

2016.04.19. 06:08

A Mercedes terepjárója már rég nem az a célszerű munkaautó, aminek eredetileg készült: ma már celebritások kedvence, az önkifejezés eszköze. Aki ilyennel jár, kétségtelenül valakinek érezheti magát. Persze az AMG változat a legmenőbb, de lehet, hogy valakinek ez sem elég – ő kaphat még durvább változatokat a Brabustól.

A Brabus G63 Widestar egy ilyen: 23-as fekete felniket visel jó alacsony oldalfalú gumikkal, rikító sárga fényezést néhány fekete részlettel, az orrában pedig az AMG biturbó V8-asának tovább növelt teljesítményű változata dolgozik. Az 5,5 literes motor eredetiben is elég erős a maga 571 lóerejével, a Brabus-féle változat viszont kerek 700 lóerő és 960 Nm csúcsnyomaték leadására képes. Ennek megfelelően sportkocsikat megszégyenítően megy annak ellenére, hogy 2,55 tonnát nyom: 4,9 másodperc alatt érheti el a százat, a végsebessége pedig 240 km/h.

Az összhatást sportos karakterű optikai tuningcsomag, kengururács és egy fura kis tetőspoiler teszi teljessé – így a kanárisárga Brabusnál kevés groteszkebb jármű koptatja az utakat. Belül sárgával steppelt fekete bőr borít mindent, ahogy ebben a kategóriában el is várható. Azt egyelőre nem tudjuk, hogy mindezért mit kérnek majd, de tuningolt G osztályból, úgy néz ki, soha nem elég, hisz mindig akad valaki, aki még feltűnőbb verdára vágyik mint a szomszédé.