Félmilliárdért kínálják a lopakodó terepjárót

2016.04.27. 06:09

A síklapok határolta, mattfekete terepjáróról korábban azt sem tudtuk, hogy valóságos-e, de úgy tűnik az. Ám azt nem tudni, hogy kinek szeretnék eladni, 12 millió jüanos, képtelen áron.

Az IAT nem kevesebb, mint tíz ilyet tervez összerakni, már az is kiderült, milyen alapokra. Amerikai Ford F-450 Super Duty alapokat használnak, 367 lóerős, 6,8 literes V10-es motorral, ami, ha nem is kifejezetten olcsó, de semmiképp sem indokolja a csillagászati árat, hisz egy gyári új példány ára 72 ezer dollár, azaz átszámítva olyan húszmillió forint. Elképzelhető persze, hogy a Karlmann King olyasmit tud, amit más nem kínál, de erre nem utal semmi sem kívül, sem belül: ránézésre egy szépen lebőrözött belsejű, de sok helyütt amerikai módra igénytelen SUV-ot rejt a sokszögletű burkolat.

Nem kizárt persze, hogy a forma valóban rendelkezik némi lopakodó képességgel, de az ilyesmi szárazföldön működik a legkevésbé, és ha valakit már csak az mentene meg, hogy befogja-e a levegő-föld radar, annak nagyjából mindegy is, hogy miben ül. Valószínűbb, hogy a sok aranyszínű kiegészítő és az extravagáns fellépés kerül egy vagyonba, bár azon sem csodálkoznánk, ha ennyiért is elfogyna a beígért tíz példány.