Megmutatták a második Genesis luxusautót

2016.06.04. 06:34

Ahogy korábban ígérték, a koreaiak folytatják az önálló Genesis luxusmárka felépítését. A csúcsmodell, a G90-es után itt a második modell, a G80, bár ez inkább csak frissítés, hisz ez lényegében a Hyundai Genesis frissített változata.

A tervezők ennek megfelelően csak részleteken módosítottak. Más a hűtőrács mintázata és a lökhárító kialakítása is, de alapjaiban ugyanarról az autóról van szó, amelyet eddig is kínáltak. Az egyetlen igazi újdonság a G80 Sport, amelybe a G90-essel együtt bemutatott 3,3 literes turbós V6-os motor kerül. Ez a maga 370 lóerejével bőségesen elég erős egy jó autózáshoz, és ez a típusváltozat támogatja is az ilyen fajta használatot, sportfutóművel, nagy fékekkel és persze sportosabb fazonú kiegészítőkkel. A polgári változatokba egyelőre a jól ismert motorokat – a 3,8 literes V6-ost és az ötliteres V8-ast – szerelik.

Egyelőre Dél-Koreában mutatták be a G80-ast, amely az export-piacokon várhatóan jövőre jelenik majd meg. Az új márka kulcsmodellje, a 3-as BMW kategóriájába szánt G70 csak ez után kerülhet piacra, a teljes, öttagú paletta pedig az évtized végére áll fel.

Nehéz megjósolni, hogy a Hyundai mire juthat a Genesis márkával, hisz jelenleg úgy tűnik, a prémium-piacon nyomasztó fölényben van a három német, az Audi, a BMW és a Mercedes. Eddig mindenki más csak egy-egy helyi piacon tudott komolyabb eredményeket elérni. Ám az új koreai márkán látszik, hogy a Hyundai vezetése ezúttal komolyan gondolja, nem sajnálják sem a pénzt sem a mérnöki kapacitást, és az ilyesminek akár látványos növekedés is lehet az eredménye.