Volvo csúcsmodellek, sportosabban

2016.06.22. 15:49

Manapság már alapkövetelmény a luxuskategóriában, hogy minden típushoz elérhető legyen valamiféle gyári sportcsomag. A német gyártókhoz hasonlóan a Volvo is kínál effélét, a nemrég piacra dobott S90-V90 pároshoz is kidolgozták az R-Design csomagot, amellyel hangulatában dinamikusabbá tehetők az új nagykocsik.

A csomag persze elsősorban a látványt teszi sportosabbá: nagyobb, ötküllős felniket, zongoralakk-fekete lökhárító-betéteket, más hűtőrácsokat és ködlámpákat kap. Az egyetlen, ami nem csak a látványhoz ad hozzá, a feszesebb hangolású futómű, amellyel az autó pontosabban irányítható, nyilván a kényelem rovására. Belül jobb oldaltartású üléseket, új pedálokat, új kormánykereket és sok fémszínű dekorációt tartalmaz a csomag. Mindez elég ahhoz, hogy a nagy Volvóknak hasonlóan sportos karaktert biztosítson a hasonlóan felületes változtatásokat tartalmazó M csomaggal felszerelt BMW-ké vagy az S-Line Audiké.

A legolcsóbb R-Design Volvo ára 51 150 euró lesz – ebbe a D4 jelzésű 190 lovas dízelmotor kerül – a legdrágább, a 320 lóerős T6 turbós benzinmotorral motorral pedig 59 950 euróért vihető haza. A sportos V90-esek valamivel drágábbak, 54 500-tól 63 000 euróig terjed az áruk.