Menet közben nyílik a Toyota minibuszok ajtaja

2016.11.24. 15:45

A légzsák után itt az újabb nagy amerikai Toyota-visszahívás: 744 ezer Siennát hívnak vissza a tolóajtók hibája miatt. 

jvhj

A probléma a Sienna oldalsó tolóajtóival van, amelyek akár menet közben, bármi előjel nélkül kinyílhatnak, ha az ajtónyitó motor áramköre túlterhel. Az USA-ban népszerű családi busz 2011 és 2016 között gyártott példányairól van szó, 744 ezerről. Az amerikai szaksajtó nem tud egyetlen esetről sem, amikor Siennán spontán nyíló ajtó személyi sérülést okozott volna. Természetesen a Toyota szóvivőjét is kérdezték ilyen esetekről, de elutasította a kérdést, így még az is lehet, hogy a japánok tudnak, de valószínűbb, hogy megelőző akcióról van szó.

A Toyotának egyébiránt idén ez már a második nagyobb visszahívása az USA-ban. Májusban légzsák-probléma miatt 1,58 millió autót hívtak vissza. A tolóajtós problémáról azt mondják, január közepére megoldják.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.