Kiszivárgott az új Peugeot 308-as

2017.04.03. 16:30

A 308-as még nem elég régi hozzá, hogy leváltsák, de az újabb konkurensek – a Renault Mégane, vagy akár házon belül az Opel Astra – mellett már nem hat olyan frissnek, így ráfér már némi fazonigazítás.

A képek alapján elsősorban az orr-rész változik: az új hűtőrács előrébb jön, csaknem függőlegesen áll, és a közepére kerül a Peugeot oroszlánja, amely így hangsúlyosabb stíluselemmé válik, mint amilyen korábban a motorháztetőn fekve volt. A fényszórókat is az új orrkialakításhoz igazítják, a lökhárító légbeömlői pedig jóval nagyobbak, hangsúlyosabbak lesznek. Az összhatás egyértelműen agresszívebb, mint korábban, bár az nem egyértelmű, hogy a 308-as előnyére változik-e.

Hátul sokkal visszafogottabbak a változtatások: csak az ötödik ajtó ablaka körül elhelyezett légterelők, és a lámpák új belső szerkezete jelent észrevehető változást a jelenleg kapható kivitelhez képest. A belső térben még ennyi átalakítás sem látszik, legfeljebb néhány dekorációs elem változik meg, de ezeket sem egyszerű kiszúrni.

A 308-as átdolgozott változatának premierje a francia szaksajtó szerint júniusra várható, és valószínű, hogy az új változattal az idén négy éves típus már az évtized végéig kihúzza.