Ferruccio Lamborghini szerepében: Antonio Banderas

2017.05.13. 10:55

Nem, ezúttal nem a Ferrari filmről van szó, amelyet állítólag Hugh Jackmannel forgatnak. Úgy tűnik, Tonino Lamborghini életrajzi könyvéből készült forgatókönyv, amelyet édesapjáról, Ferruccio Lamborghiniről írt, aki traktor- és sportkocsigyárosként szerzett nevet magának.

A főszerepre állítólag Antonio Banderast kérték fel, de felbukkan a sztoriban Enzo Ferrari is, akit a hírek szerint Alec Baldwin alakíthat. Érdekes lesz látni, hogy a két hollywoodi sztár miként lesz képes a két legendás, bár kevéssé ismert sportkocsigyáros bőrébe bújni. Magáról a filmről már tavaly év eleje óta hallani, de csak most derült ki, hogy kiket kértek fel a két kulcsfigura szerepére.

Úgy látszik, mostanság divat lett az autók világából filmtémát meríteni. A Niki Lauda és James Hunt 1976-os párharcát feldolgozó Rush sikeres lett, és Enzo Ferrari életét is elég érdekesnek találták, hogy megfilmesítsék. Lamborghini sokkal kevésbé ismert figura, de a neve legalább olyan ismert, mint Ferrarié, ráadásul kettejük karrierje kapcsolódik is egymáshoz – nem csoda, hogy láttak benne fantáziát Hollywoodban.

Azt egyelőre nem tudni, hogy mikor tervezik bemutatni a filmet – az igazi tavaly lett volna, Ferruccio Lamborghini századik születésnapján, de ahhoz láthatóan későn született meg a terv – de kíváncsian várjuk.