Azonnal rákívánsz a jubileumi TVR-re

2017.08.10. 14:04

Idén ünnepli fennállása hetvenedik évfordulóját a TVR. A brit sportkocsigyár ebből az alkalomból nagy dobásra készül, jó ideje dolgoznak már legújabb modelljükön. A bemutatást gondosan előkészítik, lassan adagolják a kedvcsináló képeket. Most a belteret villantották meg egy fotó erejéig.

Bár túl sokat ezúttal sem mutatnak, mégis nagyon fontos részlet derült ki az autóról: kézi váltóval szerelik, amivel nyilván rengeteg régi vágású autóbuzi szívét megdobogtatják. A manuális váltó egy V8-as, Cosworth-féle ötliteres szívómotorhoz kapcsolódik. A teljesítményt eddig 400 lóerő fölé lehetett saccolni, most viszont már arról beszélnek, hogy minden tonnára jut 400 ló. Ez az 1250 kilogramm körüli tömeggel számolva 500 lovas csúcsot ígér.

Ez ma már nem számít eget rengető teljesítménynek, de a négy másodperc alatti nulla-százra, valamint a 320 km/h-s végsebességre aligha húzza majd a száját bárki is. A TVR elnöke, Les Edgar szerint utcán és pályán is meggyőző lesz a kocsi, és persze kielégíti az ügyfelek minden igényét. Mondjuk ez a műszaki tartalom a Gordon Murray tervezte kasznival együtt valóban nem hangzik rosszul.

A Griffith névre keresztelt sportautót az idei Goodwood Revivalen, méghozzá az Earls Court Motor Show-n mutatják be. Ára 90 ezer angol font körül alakulhat, ami átszámolva valamivel több mint 30 millió forint.